torsdag den 29. december 2011

DSB lukker billetautomaterne omkring nytår pga. hærværk..

Nyhed fra DSB

DSB's billetautomater lukkes omkring nytår

29-12-2011

Billetautomaterne lukkes op til nytår. De åbnes igen 1. og 2. januar 2012 

For at undgå ødelæggelserne har DSB besluttet sig for at lukke automaterne ned i dagene omkring nytårsaften i år. Da der allerede er smadret to automater på Nordvestbanen mellem Roskilde og Kalundborg, er automaterne på strækningen allerede lukket ned, og de vil igen blive åbnet i løbet af den 1. og 2. januar i det nye år.


Sidste år fik DSB smadret ti billetautomater i dagene op til og på selve nytårsaften. Adskillige af automaterne var totalskadede. En ny automat koster 250.000 kr. stykket.

I resten af landet begynder nedlukningen fredag den 30. december og samtlige automater vil være lukket, når vi når til selve nytårsaften. Så snart nytårsfestlighederne er overstået vil DSB åbne automaterne igen hen over den 1. og 2. januar.

Under lukningen er mulighed for at købe billet i toget

Hvis kunderne stiger på toget på de stationer, hvor der kun er mulighed for at købe billet i automater, og altså ikke er et betjent billetsalg, vil der være mulighed for at købe billet i toget uden gebyr.

Salgsdirektør i DSB Anne Lise Bach Sørensen beklager, at det er nødvendigt at lukke automaterne men understreger, at der under lukningen er mulighed for at købe billet i toget:

"Det er meget beklageligt, at vi på denne måde er nødt til at forringe servicen til vores kunder på de stationer, der ikke har kiosk eller billetsalg. Desværre ser vi ikke nogen anden udvej, da vi gennem en årrække har haft ganske betragtelige omkostninger i forbindelse med fejringen af nytårsaften. Jeg vil til gengæld gerne gøre vores kunder opmærksom på, at hvis de stiger på toget på de stationer, hvor der kun er mulighed for at købe billet i automater, og altså ikke er et betjent billetsalg, vil der være mulighed for at købe billet i toget uden gebyr. Vores togpersonale er informeret om, hvor og i hvilket omfang automaterne er lukkede."

DSB Kommunikation

Ingen kommentarer:

Send en kommentar