mandag den 19. december 2011

2012! Indvielse af 1. etape af Frederikssundmotorvejen

Foto: Vejdirektoratet
Julegave til bilisterne 2012!

Transportminister Henrik Dam Kristensen bandt en kæmpe gavesløjfe op, da han torsdag d. 15.12.  indviede 1. etape af Frederikssundmotorvejen. Han fik hjælp til opgaven af børn fra Ejbyskolen i Glostrup. Sløjfen symboliserede, at vejen er en tidlig julegave til trafikanterne, og ministeren glædede sig over, at han fik lov til at åbne for den. Og så endda flere dage før juleaften. Omkring 300 fremmødte hørte også elevrådsformand Emil Rønning Bech fra Nordvangskolen holde en tale for den nye motorvej.
I forbindelse med åbningsarrangementet fik næsten 100 nissehueklædte børn fra Ejbyskolen for første og nok også eneste gang i deres liv lov til at gå, løbe og ride på hesteryg på den nye asfalt. Eleverne kvitterede med julesang og optræden og fik de voksne til at synge med på deres selvskrevne sang: ”Nu’ det jul igen, nu’ det jul igen og motorvejen den er åbnet. Ih hvor er det godt, ih hvor er det godt, så kan vi komme ud at køre.
Fra søndag den 18. december kan bilisterne nu køre på motorvej i begge retninger direkte mellem Motorring 3 og Motorring 4, og dermed undgår de at køre via Jyllingevej i Rødovre.
Vejen var oprindeligt planlagt til at åbne i 2013. Men nu er det altså lykkedes at gøre resten af motorvejen færdig i retning mod Motorring 4 og Frederikssund meget før tid.

Du kan følge udbygningen af Frederikssundmotorvejen her: frederikssundmotorvejen.vd.dk

Visualisering af Frederikssundmotorvejen og Motorring 3




Ovenstående tekst er redigeret på grundlag af en tekst fra Vejdirektoratet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar