onsdag den 16. november 2011

DSB indsætter MR-togsæt i flere tog end normalt, fordi der mangler togsæt

Foto: Jernbanen.dk
DSB ¤ Vi indsætter MR-togsæt i flere tog end normalt foreløbigt frem til søndag d. 20 november, fordi vi mangler togsæt
16. nov kl. 16:00
- Vi mangler en del togsæt i øjeblikket, fordi vi har besluttet os for at standse al kørsel med vores IC4-tog, indtil vi får resultatet af Havarikommisionens undersøgelser af to forskellige hændelser, hvor det har vist sig, at IC4-togene har haft svært ved at bremse.
- Det betyder, at vi bliver nødt til at indsætte de lidt ældre MR-togsæt på flere afgange end normalt foreløbigt frem til søndag den 20. november.
Læs mere her: DSB: Vi indsætter flere MR-togsæt..

DSB: Ny køreplan for S-togene fra den 11. december

Foto: Karsten A. Krabbe
Ny køreplan for S-togene

S-togene kører som noget nyt hvert 4. minut på Ringbanen i morgenmyldretiden fra den 11. december. Den ny køreplan byder desuden på flere stop til Friheden, Husum og Malmparken
Fra mandag morgen den 12. december får kunderne på Ringbanen S-tog hvert 4. minut i morgenmyldretiden. Kunderne er vant til tog hvert 5. minut, men da der er rigtigt mange kunder på Ringbanen, er den ny køreplan skruet sammen, så de kan få flere tog.
Flere tog til Friheden, Husum og Malmparken
Den nye køreplan byder også på flere tog til kunderne Friheden Station, hvor linje E i fremtiden også vil stoppe. Dermed stopper både linje A og linje E på Friheden Station, som dermed får dobbelt så mange tog i timen.
Frederikssundstrækningen kan kunderne på Husum og Malmparken glæde sig over, at S-togene på linje H i fremtiden standser på deres stationer. Det bliver der plads til, fordi linje H samtidig ikke længere standser på Peter Bangsvej og Langgade.
Nyt navn og zone
Gl. Toftegård Station bliver til EGEDAL STATION
I forbindelse med den nye køreplan skifter Gl. Toftegård Station navn til Egedal Station, hvilket passer bedre til den nye bydel i Egedal Kommune.
Samtidig har Kildedal Station skiftet zone, så det bliver billigere at komme ind til København. Kildedal Kommune håber, at flere kunder dermed vil benytte parkeringspladserne ved Kildedal Station og tage toget videre derfra ind til byen.
Den nye S-togskøreplan gælder fra den 11. december – køreplanen bliver efter planen lagt på dsb.dk i uge 48.
Se denne Pressemeddelelse fra DSB online: Ny køreplan for S-togene