tirsdag den 6. december 2011

Egedal Station opstår ved navneskifte

Fotocollage: Karsten A. Krabbe 2011
Gl. Toftegård station skifter navn til


Egedal Station

Læs mere i Lokalavisen Frederikssund
S-togsstation får nyt navn på fredag

Linje H og C standser ved Egedal Station

Velkommen til DSB Øresund

Foto: René Strandbygaard
Mange ændringer i Øresundstrafikken, men mest formelle..
06-12-2011


Navnet DSBFirst forsvinder i både Danmark og Sverige, men First Group er stadig en del af samarbejdsaftalen, der skal sikre gode forbindelser på begge sider af Øresund


Velkommen til DSB Øresund.

Fra søndag den 11. december hedder togoperatøren på Kystbanen DSB Øresund. Men ellers vil kunderne kunne mærke nogen forskel i servicen.


Franske Veolia Transport overtager trafikken i Sverige. DSBFirst fortsætter med at servicere den danske del af Øresundstrafikken - under nyt navn, DSB Øresund.

Øresundstogene fortsætter med Öresundstågs logo, og personalet fortsætter i de samme uniformer, dog med et nyt DSB Øresund navneskilt på jakken.


Den nye køreplan skulle give færre forsinkelser

Den nye 2012 køreplan, der træder i kraft samme dag, forventes dog at betyde forbedringer i rettidigheden på Kystbanen, fordi den er gjort mere robust for at sikre, at eventuelle forsinkelser fra svensk side ikke spreder sig til Danmark.


Samarbejdsaftale


I den samarbejdsaftale, der indgås mellem parterne onsdag den 7. december, er der fokus på, at trafikken over Øresund fortsætter til gavn for de mange pendlere mellem de to lande. Alle togsæt vil, som i dag, indgå i en samlet pulje og indsættes, så de udnyttes bedst muligt over sundet. DSB Øresund får operatøransvaret for alle togsæt, der kører i Danmark, og Veolia i Sverige.

»Vi har haft et rigtigt godt samarbejde med både Veolia og Öresundståg. Nu er vi klar til at underskrive den endelige aftale på onsdag,« siger Gert Frost konstitueret administrerende direktør i DSBFirst.
Her kører DSB i Sverige fra 2012:DSB Väst (Göteborg)
DSB Småland (Jönköping)
DSB Uppland (Nord for Stockholm)
Roslagståg (Stockholm)
DSB's selskaber hedder nu:DSB Øresund A/S, tidligere DSBFirst Danmark A/S
DSB Øresund Holding ApS, tidligere DSBFirst ApS
DSB Väst AB, tidligere DSBFirst Väst AB