tirsdag den 24. januar 2012

DR Nyheder: 1 modkørende bilist dræbt og 11 børnehavebørn kvæstet ved busulykke i Nordsjælland

En dræbt og 11 børn kvæstet i busulykke

24. jan. 2012 16.09 Indland
En bilist blev dræbt og 11 børnehavebørn blev kvæstet, da en bus i dag forulykkede i Nordsjælland.
Den dræbte er chaufføren i en modkørende bil. Bussen med børnene kørte ud over en skrænt, oplyser Nordsjællands Politi.
Børnene kommer fra Øster Fælled Børnehus på Borgmester Jensens Allé på Østerbro i København. Bussen var på vej hjem fra Hundested, hvor børnehaven har en filial.
De tilskadekomne børn er kørt til Rigshospitalet og Hillerød Sygehus.
Ifølge Pernille Hvolbøl, der er operativ leder på Region Hovedstadens ambulancecentral, er to børn og to voksne kørt til Rigshospitalet.
Derudover er tre børn kørt til skadestuen i Hillerød med lettere kvæstelser.
Rigshospitalets skadestue, det såkaldte traumecenter, er specialiseret i blandt andet at behandle alvorligt tilskadekomne.
Endnu er der ingen meldinger om, hvor hårdt de to børn og de to voksne, som er blevet kørt til Rigshospitalet, er kvæstet.
Ifølge Nordsjællands Politi var der 40 børn i alderen mellem tre og seks år i bussen, da den forulykkede ved Isterødvej og Damsholtevej.
- Den voksne chauffør er fortsat fastklemt i bussen. Ham arbejder vi på at få fri lige nu, fortæller Henrik Suhr, der er presseansvarlig i Nordsjællands Politi.
De børn, som ikke er kommet voldsomt til skade, er placeret i en gul bus og venter på at blive kørt tilbage til institutionen. Men inden de kommer tilbage til institutionen, skal de tjekkes på hospitalet i Hillerød.
Københavns Kommune har et team af krisepsykologer parat i Østerfælled Børnehus til at tage sig af børn, forældre og pædagoger, oplyser pressetalsmand Casper Dall fra Københavns Kommune.
Alle forældre skulle i følge kommunen være informeret om ulykken.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar