fredag den 13. januar 2012

Dronningen og DSB

Dronningen og DSB
13-01-2012 14:09:00 

40-års jubilaren Dronning Magrethe og hendes familie har gennem årene haft tæt kontakt til jernbanen og DSB

Hun har ikke begejstringen fra fremmede. Hendes far lagde nemlig ikke skjul på sin fascination af jernbanen, tog og DSB’s hedengangne jernbanefærger. Han fik blandt andet hvert år tilsendt de nye køreplaner fra DSB, som han nærstuderede med stor interesse.
Selv har hun indviet talrige af DSB’s stationer, nye togstrækninger og broforbindelser – og døbt nye tog og færger, ligesom mange af hendes kongelige timer er gået med at blive transporteret både ind- og udlands i tog. I et eksklusivt interview til DSB’s kundemagasin Ud & Se’s novemberudgave sidste år forklarede Dronning Magrethe sin oplevelse med at rejse med tog således:

»Jeg har oplevet at rejse med tog, fra jeg var ganske lille sammen med mine forældre, og det var altid meget spændende. Ikke mindst fordi vi tog toget om natten. I reglen var det, når vi skulle på juleferie eller påskeferie. Så vi drog af sted sent om aftenen, man var skeløjet af søvnighed, og så ned i toget og sove i køjer. Det var svært at sove, fordi man egentlig helst ville kravle på køjerne.«
I morgen tidlig kl. 9.50 ankommer den kongelige familie med salonvognen til Roskilde Station og kører herefter til Roskilde Domkirke for at lægge kranse ved Kong Frederik IX's og Dronning Ingrids grave.
Dronningen ved indvielsen af Vallensbæk Station Oktober 1972
Læs mere på DSB's hjemmeside: DSB: Dronningen og DSB

Ingen kommentarer:

Send en kommentar