onsdag den 1. februar 2012

DSB - Der kan opstå forsinkelser på 5-10 minutter mellem Langå og Aarhus H 12:40

Der kan opstå forsinkelser på 5 - 10 minutter mellem Langå og Aarhus H

1. feb kl. 12:40


Der er fejl på skinnerne mellem Aarhus H og Langå. 
Vores måletog, som kører rundt og undersøger skinnernes tilstand, har fundet nogle fejl, som betyder, at vi skal sætte hastigheden ned til 80 km/t på de stykker af strækningen, hvor fejlen er fundet.
Det betyder længere rejsetid
Mellem Aarhus H og Langå kan du blive mellem 5 og 10 minutter forsinket, fordi toget kun må køre 80 km/t mod normalt 160 km/t flere steder på strækningen. Det gælder i begge retninger.
Hvor lang tid vil det vare?Der er folk igang med at rette fejlene, men det kan ikke ordnes på én gang. Vi ved endnu ikke, hvornår det hele vil være udbedret, men når vi ved mere om det, så fortæller vi det her.
Hvad sker der egentlig, når I finder sådan en fejl?
Når vores måletog konstaterer, at en skinne ikke er helt som den skal være, så bliver fejlen undersøgt med det samme, så vi kan vurdere, om vi må køre på strækningen eller ej. Fejlen kan være en lille revne, der bare skal svejses, og nogle gange er det nødvendigt at skifte en større del af skinnen ud.


Når det bliver besluttet, at vi må køre på strækningen på trods af fejlen, så bliver der sat sikkerhedsudstyr op hele vejen, så togene ikke kan køre hurtigere end den nye nedsatte hastighed. Hvis du har lyst til at læse mere om jernbanens sikkerhedssystemer, så kan du klikke her.
DSB's Rejsetidsgaranti kan bruges også her
Hvis du bliver forsinket mere end 30 minutter, så kan du få kompensation gennem vores rejsetidsgaranti. Hvis du vil læse mere om rejsetidsgarantien eller søge kompensation, så kan du klikke her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar