onsdag den 15. februar 2012

DSB - InterCity Bornholm kører nu også fredag eftermiddag

Nyheder

InterCity Bornholm kører nu også fredag eftermiddag

15-02-2012 12:23:00 

En sen ændring af udkastet til den nye sejlplan hos Færgen gjorde det i første omgang umuligt for DSB at indsætte et tog, der korresponderede med H/F Leonora Christine, fredag eftermiddag.

Det er nu løst, fordi DSB med bistand fra Banedanmark og Færgen har fået samlet puslespillet.

"Der er rigtig mange brikker, der skal falde på plads, og det glæder mig meget, at vi sammen med Banedanmark og Færgen har fundet en løsning, der gør, at det er muligt at genoptage trafikken til og fra Bornholm fredag eftermiddag, der er vores travleste tidspunkt på ugen," forklarer DSB's strækningsansvarlige for InterCity Bornholm Søren Møller.

InterCity Bornholm korresponderer fra fredag den 17. februar med H/F Leonora Christine, der sejler fra Rønne kl. 14.30 og fra Ystad kl. 16.30.

Omlægning af køreplanen
Det er et logistisk mareridt at omlægge køreplanen for InterCity Bornholm.

Ystadbanan, der er enkeltsporet, Øresundsbron og Kastrupbanen er hver især tæt trafikeret, men det er intet imod Københavns Hovedbanegård, der har nået kapacitetsgrænsen fredag eftermiddag, og omlægningen har kun kunnet lade sig gøre, fordi Banedanmark har haft held til at flytte rundt på andre tog i samme tidsrum.

DSB og Banedanmark bruger adskillige måneder på at tilrettelægge og optimere en ny køreplan med 2.500 daglige togafgange, så den kommer flest mulige kunder til gode. Allerede nu arbejder parterne med udkastene til køreplanerne for 2013 og 2014.

DSB Kommunikation 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar