torsdag den 29. marts 2012

DSB - Ekstra rejsetid pga. påsejling af Limfjordsbroen


Påsejling af Limfjordsbroen giver ekstra rejsetid

Et finsk containerskib påsejlede onsdag aften jernbanebroen, over Limfjorden. Det betyder, at al togtrafik indtil videre er indstillet over fjorden.

Togrejsende til og fra Nordjylland skal regne med en ekstra rejsetid på op til en time
Den eneste jernbaneforbindelse over Limfjorden blev i onsdag aften lukket, da et finsk containerskib sejlede ind i broen. Det betyder, at togrejsende til og fra Nordjylland skal regne med en ekstra rejsetid på op til en time.

Kun passagerer, der skal krydse Limfjorden, bliver forsinket
Togene vil på hver sin side af fjorden køre efter tiderne i køreplanen, så det er kun passagerer, der skal krydse Limfjorden, at der bliver forsinket.

Busser hver halve time  - minuttal 00 og 30 (Aalborg - Aalborg Vestby - Lindholm og retur)
Der kører busser hver halve time i minuttal 00 og 30 på strækningen Aalborg - Aalborg Vestby - Lindholm og retur.

Busserne kører gennem Limfjordstunnelen
»Vi har sat busser mellem stationerne i Aalborg og Lindholm, som kører gennem Limfjordstunnellen i stedet for. Der er fire busser fra hver side af fjorden hver halve time. Passagererne skal forvente en ekstra rejsetid på en halv til en hel time,« siger trafikinformationschef Tony Bispeskov.

Togene venter ikke på busserne i Aalborg og Lindholm
Togene venter ikke i Aalborg og Lindholm på busserne. For at undgå, at eventuelle forsinkelser vil sprede sig til resten af togdriften i hele landet. DSB anbefaler, at man tager af sted i god tid og eventuelt tjekker Rejseplanen.dk eller dsb.dk, der vil være opdateret med de nye tider.

Ifølge Banedanmark er broen alvorligt skadet af påsejlingen, og der kan gå op til et halvt år, før der igen kan køre tog over broen.

DSB's rejsetidsgaranti gælder de næste 48 timer.
Læs mere om trafikken over Limfjorden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar