tirsdag den 10. januar 2012

Tag Chancen - Bare ikke i Trafikken

Det handler om at se sig for

Det er DR, der står bag to YouTube-videoer, der har været internettets mest omtalte i dag. I videoerne bliver fodboldspilleren Christian Eriksen og sangeren Joey Moe kørt frontalt ned på gaden. Filmene er startskuddet på kampagnen ”Tag chancen - bare ikke i trafikken”, som DR lancerer i dag i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden.

Kendte skaber opmærksomhed
Sangeren Joey Moe og stjernefodboldspilleren Christian Eriksen er nogle af de kendte danskere, der har sagt ja til at støtte kampagnen, som skal få unge teenagere til at tænke sig om i trafikken, og som skal få deres forældre og de danske folkeskoler til at tage trafiksikkerhed langt mere alvorligt.

Joey Moe og Christian Eriksen er med til at skabe opmærksomhed omkring kampagnen, der udover YouTube-videoerne også understøttes af en Facebook-side, hvor man kan tage en trafiktest, vinde tablets og få information om, hvor farligt det egentlig er at bevæge sig ud i trafikken for teenagere.
YouTube-video med Joey Moe:
Der er naturligvis ikke tale om en rigtig ulykke!

YouTube-video med Christian Eriksen:


Der er naturligvis ikke tale om en rigtig ulykke!


De farlige ti år

Det er nemlig især i teenageårene at trafikken bliver rigtig farlig – tusindvis af børn og unge er blevet dræbt eller kommet til skade i trafikken i løbet af de sidste fem år.

Statistik om 0-24-årige i trafikken.
*434 børn og unge dræbt på 5 år
*4485 alvorligt tilskadekomne på 5 år
*62% dræbte og tilskadekomne er drenge
*38% dræbte og tilskadekomne er piger
*Antallet af dræbte pr. årgang stiger indtil 24 år
*40% dræbte og tilskadekomne unge kører knallert 30
*140 gange farligere pr. km at køre knallert end bil
*13 gange farligere pr. km at køre knallert end cykel
*Flest piger forulykker på cykel
*Flest drenge forulykker på knallert

Det er farligt at være ung (fra SikkerTrafik.dk)

Kilde for denne tekst: Det handler om at se sig for

Nye trafiktavler på Helsingørmotorvejen

Nyhed fra Vejdirektoratet

Elektronisk hjælp til trafikanterne på Helsingørmotorvejen

10, januar 2012

Foto: Vejdirektoratet
Der kører dagligt op mod 80.000 biler i døgnet på Helsingørmotorvejen, og vejen er allerede i dag overbelastet i myldretiderne morgen og eftermiddag.
Vejdirektoratet aktiverer i denne uge de elektroniske tavler på Helsingørmotorvejen, som henover sommer og efterår 2011 er sat op på strækningen Lundtofte-Kokkedal.
Tavlerne vil oplyse om uheld, kø og rejsetid, og Vejdirektoratet kan ændre på den tilladte hastighed. Således bliver bilisterne løbende orienteret om den aktuelle trafiksituation gennem forruden. Målet med systemet er også at give et bedre flow i trafikken på Helsingørmotorvejen.
Nu er systemet imidlertid klar til at blive taget i brug til glæde for trafikanterne. Og projektleder Kasper Rosenstand fra Vejdirektoratet forstår godt, at bilisterne er utålmodige efter at tage det nye system i brug.

”Vi glæder os lige så meget som trafikanterne til at få systemet i drift... Nu skal systemet stå sin prøve for alvor, og vi håber på en god start fra dag 1,” siger Kasper Rosenstand.

Han tilføjer dog, at der i den første tid stadig kan være nogle småting ved systemet, som skal justeres.

”Før vi tager systemet i aktivt brug går der nogle dage med at fjerne den plastik som dækker de mange tavler. Dette arbejde afsluttes først i løbet af ugen, da vi er nødt til at tage hensyn til trafikanterne på vejen. Først når vi har afdækket alle tavler, tages systemet i aktivt brug,” siger Kasper Rosenstand.