søndag den 15. april 2012

Trafikken.dk - Trafikmeldinger / Vestsjælland og øer (1) kl. 20:34


Trafikken.dk - Trafikmeldinger / Vest-, Sydsjælland og øer (1)
Opdateret d. 15. April 2012, kl. 20:34

1 af 1
Sted: Rute 21 Sjællands Odde - Holbæk. Mellem kryds Svinninge og kryds Kelstrup i begge retninger
Melding: Risiko for kødannelser, I forbindelse med renoveringsarbejde på jernbanebro er der kun 1 spor farbart under broen. Trafikken reguleres af lysregulering.

Trafikken.dk - Hovedstadsomr. (1) kl. 13:05


Trafikken.dk - Trafikmeldinger / Hovedstadsområdet (1)
Opdateret d. 15. April 2012, kl. 13:05

1 af 1
Sted: Rute 21 Holbækmotorvejen: København retning Roskilde. Mellem frakørsel <7a> Høje Taastrup S og frakørsel <7b> Baldersbrønde
Melding: Kødannelser

Bus erstatter tog over Limfjorden 15. april


Der kører bus i stedet for tog mellem Aalborg og Lindholm, fordi et fragtskib sejlede ind i jernbanebroen over Limfjorden

15. apr kl. 04:00

Natten til torsdag den 28. marts sejlede et fragtskib ind i jernbanebroen over Limfjorden. Det var en ret voldsom påsejling, så indtil videre kan vi ikke køre tog mellem Aalborg og Lindholm, da broen skal repareres. Selvom tog og bus passer sammen, kan det betyde ekstra rejsetid på op til en time for dig, der skal over Limfjorden og videre med tog.
Hvordan kommer jeg så afsted?
Fra Aalborg mod Frederikshavn
Vi kører busser på strækningen Aalborg - Aalborg Vestby - Lindholm og retur. 
Når du kommer med InterCity-  eller med InterCityLyntog til Aalborg, kører bussen få minutter efter til Lindholm, hvorfra toget til Frederikshavn kører kort efter.
Skal du opnå færgeforbindelse i Nordjylland, er det vigtigt, at du tager afsted i god tid.
Fra Frederikshavn mod Aalborg
Regional- og InterCityLyntog kører kun til Lindholm. Derfra skifter du til bus, som kører få minutter efter mod Aalborg. I Aalborg kan du igen skifte til tog, som kører videre mod Aarhus, Odense og København H.
Fra fredag den 13. april kører vi efter en ny køreplan for busserne fra Aalborg til LindholmDet betyder, at der bliver en bedre tog/bus-forbindelse fra lyntogene i Aalborg til togbusserne mod Lindholm. Dermed bliver der forbindelse til toget i Lindholm i minuttal 27 mod Frederikshavn.
I modsatte retning er der ingen forandringer. 
Bemærk, at et andet sporarbejde betyder, at der i aften og nattetimerne kun kører bus på hele strækningen mellem Aalborg og Frederikshavn til og med den 27. april.
Hvor holder busserne ?
 • Aalborg - Busterminalen ved busperron 1 (følg de røde ledelinjer i asfalten fra perronen). 
 • Aalborg Vestby - Kastetvej, ved bybussernes standsningssted nær stationen.
 • Lindholm - Forpladsen på Lindholm Nærbanevej lige over for Netto.
Ekstra tog mellem Aalborg og Aalborg VestbyUd over busserne kører der også tog mellem Aalborg og Aalborg Vestby. Det er regionaltogene fra Skørping, der fortsætter fra Aalborg til Aalborg Vestby.
Holder togene og venter på busserne i Lindholm og Aalborg?
Nej! Vi har ikke mulighed for at lade togene vente i Aalborg og Lindholm. Hvis togene ikke kører til tiden, så vil forsinkelserne sprede sig til hele landet.
Hvis det er vigtigt, at du kommer med et specifikt tog, så anbefaler vi, at du tager en bus i god tid.
Hvor lang tid varer det her?
Det kan vi ikke sige endnu. Skibet har ramt broen temmelig kraftigt, og meget tyder på, at det vil tage flere måneder at reparere den. Når Banedanmarks ingeniører har undersøgt sagen nærmere, kan vi få en mere præcis prognose.
Gælder DSB's Rejsetidsgaranti her?
Ja. DSB's Rejsetidsgaranti kompenserer efter de de nye annoncerede tider. Tiderne er annonceret påwww.rejseplanen.dkwww.dsb.dk og på berørte stationer.
Hvis du vil vide mere om vores rejsetidsgaranti, eller hvis du er blevet forsinket og vil søge kompensation,så kan du klikke her.
Hvad med Børneguiden på fredage og søndage ?Børneguiden kører på denne måde, mens arbejdet med broen står på:
 • Fra København H:
  Børneguide kører som normalt i InterCityLyn 51 kl. 14.50 til Aalborg.
  Fra Aalborg bliver børnene kørt i deres egen bus mod Frederikshavn.
  Bussen standser ved de stationer, hvor der er børn at sætte af. Derfor afhænger køretiden til Frederikshavn af hvor mange steder bussen skal standse.
 • Fra Frederikshavn:
  Børneguide kører som normalt med toget der følger InterCityLyn 46´s tider fra Frederikshavn kl. 12.34 og med ankomst i Lindholm kl. 13.44.
  Fra Lindholm kommer børnene med deres egen bus til Aalborg, hvorfra de kører - som normalt - med InterCityLyn 46 mod København.
  Afgang fra Aalborg kl. 14.01 og med ankomst København H kl. 18.22.