torsdag den 3. maj 2012

S-tog - Fredagsfest med Niklas og Young


Start din fredagsfest i S-toget med Niklas og Young


Fredag d. 4. maj kickstarter Niklas og Young fredagsfesten. Fra kl. 21 er der rullende fredagsfest med DJ’s og gratis koncert i S-toget. Festen er bare den første i rækken af initiativer fra ’Byens Puls’, som er S-togets nye platform for festglade aften- og nattependlere.
YoungHar du nogensinde taget toget i byen? Fredag d. 4. maj tager vi byen ind i toget! Byens Puls inviterer festglade rejsende til en intim kupé-koncert med to af tidens hotteste og mest lovende up-coming rappere: Niklas og Young! Niklas, der slog for alvor igennem med ”Chiller når du flexer”, har siden været Ugens Uundgåelige på P3, og Young er ikke blot udnævnt til at være en af Danmarks største up-coming talenter, han har allerede medvirket på flere danske artisters tracks, blandt andet Medina, Kidd, m.fl. De to unge rappere får support af Rajin og DJ Fabian Mazur og et hidsigt lydsystem. Kort sagt et brag af en fest i S-toget!
Du kan få flere oplysninger om koncert-køreplanen og hente sms-kode for gratis billet til festtoget via www.facebook.com/ByensPuls
S-toget gir’ dig Byens Puls 
Når DSB S-toget skruer op for festtoget med Niklas og Young, er det hverken første eller sidste gang, S-toget inviterer til fest mellem stationerne. Det nye er, at alle initiativer nu er samlet på platformen ’Byens Puls’, som man nu kan følge på Facebook.
”Vi vil gerne have en dialog med vores unge målgruppe, som ofte bruger S-tog og nattoget til og fra byture,” siger Niklas Marschall, Salgsdirektør hos DSB S-tog.
”Derfor handler Byens Puls i høj grad om at skabe fede oplevelser og fælles initiativer for- og sammen med målgruppen. Vi vil fremover være mere end bare et transportmiddel – vi vil være en del af festen. Samtidig vil vi gerne bruge Byens Puls til at være et samlingspunkt for alle de gode, sjove og vedkommende historier målgruppen har i og omkring S-toget,” siger Niklas Marschall.
Byens Puls vil have en fast tilknyttet rullende ungdomsredaktion, som man vil kunne møde i S-toget – både til hverdag og fest. Læs mere om Byens Puls’ fredagsfester og andre initiativer på www.facebook.com/ByensPuls.

DSB gør alt for at hjælpe efter konkurs

DSB gør alt for at hjælpe efter flyselskabs konkursbegæring


Luftfartsselskabet Cimber Sterling er begæret konkurs. DSB forsøger at gøre, hvad der er muligt for at hjælpe de mange kunder, der er kommet i klemme.

"Det er en af årets store rejsedage lige op til Store Bededagsferien og cykelløbet Giro d´Italia, men vi gør, hvad vi kan. Vi ser på siddekapaciteten, efterspørgslen og muligheden for at indsætte flere vogne. Vi trækker blandt andet på værkstederne, der har mulighed for at rokere rundt på de planlagte eftersyn, så vi samlet set har flere vogne til rådighed," siger trafikinformationschef Tony Bispeskov.

Det er især efterspørgsel på billetter til strækningen mellem Aalborg, Aarhus H og Københavns Lufthavn, Kastrup, og DSB forventer i dag ekstraordinært at skaffe mere end 1.000 siddepladser. Der er også planer for ekstra siddepladser til på søndag. I de kommende dage vil DSB følge udviklingen tæt.

På strækningerne tættest på lufthavnene i Billund, Sønderborg og Karup har DSB i udgangspunktet en rimelig kapacitet i togene. Udbud og efterspørgsel følges dog tæt på samme måde som på strækningen mellem Aalborg, Aarhus og Københavns Lufthavn, Kastrup.

Bornholm en særlig udfordring
På strækningen mellem Ystad og Københavns Hovedbanegård er udfordringen, at der er en øvre grænse for, hvor mange kunder, BornholmerFærgen må befordre, men Færgen og DSB beregner lige nu, hvor mange flere billetter, det er muligt at sætte til salg på hver enkelt afgang.

"Foreløbig har vi fundet ud af, at vi kan sælge 30 flere billetter til afgangen fra Rønne kl. 16.30, og på den måde imødekomme værnepligtige og andre, der tager på Store Bededagsferie på fastlandet," siger Tony Bispeskov, der understreger, at DSB gør, hvad der er praktisk muligt i øjeblikssituationen.
"Men jeg er samtidig nødsaget til at understrege, at der er tale om midlertidige løsninger. DSB har ikke overskud af rullende materiel, og på lidt længere sigt har vi ikke samme muligheder for eksempelvis at rokere rundt på de planlagte eftersyn. Når weekenden er overstået, vil vi fortsætte med at overvåge efterspørgslen, og vores personale gør, hvad det kan for at hjælpe nye og eksisterende kunder til at få en god oplevelse," siger Tony Bispeskov, der opfordrer kunderne til at købe billetter og holde sig informeret på DSB.dk.

En dag med Thomas - Danmarks Jernbanemuseum

En dag med Thomas

Danmarks Jernbanemuseum:
Så blev det den 3. maj og vi fik budt velkommen til Thomas, som er kommet hele vejen fra England. Kom og besøg Thomas, Kontrolchefen og alle de andre - husk at museet åbner allerede kl. 9 frem til og med den 6. maj.


Læs mere her: En dag med Thomas

DSB - Ekstra mange rejsende i dag


Der er ekstraordinært mange rejsende med vores tog i dag efter Cimber-Sterlings konkurs i dag og på grund af Store Bededag i morgen

3. maj kl. 10:00

Vi forventer, at der kommer ekstraordinært mange kunder med vores tog i dag. Det skyldes dels Store Bededag i morgen fredag, men også at flyselskabet Cimber-Sterling i dag desværre gik konkurs.
Sætter I så ekstra vogne på togene?
Vi forsøger, så godt vi kan at skaffe ekstra vogne til togene. Men vi kører allerede efter en fredagskøreplan, og derfor er det meget begrænset, hvad vi kan finde af ekstra vogne.
Her får du information om, hvordan du kommer frem i dag torsdag:
 • Mod Aarhus H: Der er rigtig mange rejsende med togene her, og det kan være svært at få pladser i eftermiddag.
  Et godt tip til dig, der skal til Aarhus: Du kan tage IC-togene mod Esbjerg og Sønderborg og skifte til regionaltog i Kolding. I Kolding skal du vente ca. 15 minutter, og så er der tog videre mod Aarhus. Du kan se information om rejsen på www.rejseplanen.dk - husk at skrive via Kolding!
 • Mod Herning, Struer og Thisted: Det begynder at knibe en del med pladsen på disse afgange i eftermiddag. Så har du mulighed for at tage tidligere afsted, så er det en rigtig god idé.
 • Mod Esbjerg og Sønderborg: 
  Der er fin plads i togene hele dagen.
 • Til Odense: Der er rigtig mange tog til Odense, og derfor er det ikke så stort et problem at komme dertil. Men hvis du vil være sikker på en plads, så anbefaler vi, at du tager togene mod Esbjerg og Sønderborg, som kører fra København H i minuttal '30.
 • ICBornholm:Der er stadig pladser ombord på vores tog til Ystad med forbindelse til hurtigfærgen til Rønne.
Her er lidt særlig information til dig, der skal til Billund Lufthavn: Du har to muligheder hvis du skal til Billund. Du skal med bus enten via Vejle eller via Kolding.
 • Via Vejle: Der er rigtig mange rejsende mod Aarhus, og derfor kan du få svært ved at få plads i toget til Vejle, hvor du skal skifte til bussen.
  Du finder en køreplan til bussen mellem Vejle og Billund, hvis du klikker her. Der kører også en ekspresbus, og den køreplan finder du, hvis du klikker her.
 • Via Kolding: Der kører også busser mellem Kolding og Billund, og det er meget lettere for dig at få en plads i toget mellem København og Kolding. Du finder en køreplan for bussen fra Kolding til Billund,hvis du klikker her.
Jeg skulle have været med Cimber-Sterling idag - kan jeg bruge min billet i toget?
Nej! Du kan desværre ikke bruge din flybillet i toget. Vores medarbejdere på stationen står klar til at hjælpe dig med at reservere en togbillet. Du kan også gøre det selv her på hjemmesiden www.dsb.dk
Her er lidt hjælp til dig, der skulle have været med flyet:
Du kan finde information om, hvordan du skal forholde dig på Forbrugerstyrelsen hjemmeside. Hvis du klikker her, kommer du direkte til den side, du skal bruge. 

Bornholm isoleret efter konkurs


TV2 Nyhederne Bornholm isoleret efter konkurs

Læs mere her: Bornholm isoleret..

Ekstrabladet.dk - Cimber Sterling konkurs. Alle flyvninger indstillet!


Cimber Sterling konkurs - flyvninger aflyst

Alle flyvninger er indstillet fra torsdag morgen, oplyser Cimber Sterling, der nu drejer nøglen om.

Flyselskabet Cimber Sterling begæres konkurs. Ejerne ønsker ikke længere at understøtte selskabet, oplyser Cimber Sterling.

Konkursbegæringen er indgivet til retten i Sønderborg tidligt torsdag, og det betyder, at alle flyvninger allerede er indstillet.


Læs mere på Ekstrabladet.dk:
Cimber Sterling konkurs..

Cimber-Sterling er gået konkurs!

Cimber-Sterling er gået konkurs!
Dette påvirker flyafgangene.
Evt. vil andre pladser på andre afgange lade sig gøre.
Muligvis erstatning fra Rejsegarantifonden.

Trafikken.dk - Hovedstadsområdet (2) kl. 7:20

Trafikken.dk - Trafikmeldinger / Hovedstadsområdet (2)
Opdateret d. 3. maj 2012, kl. 07:20

1 af 2
Sted: Rute 21 Holbækmotorvejen: Holbæk retning København. Mellem rasteplads Kornerup og frakørsel <12> Roskilde S
Melding: Kødannelser, berørt længde: 4 km
2 af 2
Sted: Rute 16 Hillerødmotorvejen: Hillerød retning København. Mellem frakørsel <8> Værløse og frakørsel <6> Bagsværd
Melding: Kødannelser, berørt længde: 2 km

Skal du over Øresundsbroen på St. Bededag?

Hvis du har en Brobizz, skal du huske at opdatere oplysningerne, hvis du har fået nyt betalingskort


Se mere her: Opdatér din BroBizz

Foto: Jan Kofod Winther / Øresundsbron