sĂžndag den 20. juni 2021

TV2Lorry - Sveder du ogsÄ: Derfor er der sÄ varmt i metroen | 19/6-21

TV2Lorry - Sveder du ogsÄ: Derfor er der sÄ varmt i metroen

Med en hedebÞlge i Danmark netop nu samtidig med en genÄbning af landet, betyder at vi vender tilbage til en velkendt problematik med stegende hede i metroens tog.
Opslag 19. juni 2021

Af journalist Morten Engelschmidt

Skal du en tur med metroen ligesom tusindvis af andre, sÄ risikerer du at stÄ og pruste og stÞnne, mens drÄber af sved pibler kildrende fra armhulen ned langs armen, mens du stÄr klemt mellem andre, der har det prÊcis lige som dig; klistret og klam og med trang til at indÄnde en ordentlig portion frisk alpeluft.

Men det er nu engang vilkÄrene, nÄr man skal fra A til B, og sÄdan har det vÊret i en ÄrrÊkke efterhÄnden. Og man kan jo som bekendt ikke bare lige Äbne et vindue i de fÞrerlÞse tog.

I sommeren 2017 og Äret efter i 2018 fik Metroselskabet utallige klager fra passagerer, der ikke kunne holde de ulidelige varme temperaturer ud, nÄr de rejste med metroen.

Tag vand med pÄ turen
Og med den nuvÊrende hedebÞlge i Danmark er Metroselskabet pÄ forkant med situationen ved at minde passagerne om, at der igen kan blive meget hedt i togene.

”Vi gĂ„r nogle varme dage i mĂžde i hovedstaden, og det betyder, at temperaturen ogsĂ„ stiger i metroen. Vi opfordrer derfor vores passagerer til at medbringe vand til rejsen, og hvis muligt rejse uden for myldretiden, hvor de ekstra passagerer kan fĂ„ temperaturen til at stige yderligere. Det er sĂŠrligt pĂ„ de strĂŠkninger, der lĂžber over jorden, at togene kan blive varmet op i solen,” skriver Metroselskabet selv pĂ„ deres Facebookside.

LĂŠs eller Lyt til artiklen her:



Danmarks Jernbanemuseum - Skal I med pĂ„ tur? 🚌 Kom rundt i Odense med den flotte veteranbus. 20/6-21