tirsdag den 8. maj 2012

En sommer med sporarbejde på Nordvestbanen


En sommer præget af sporarbejde på Nordvestbanen


De næste tre somre bliver togtrafikken mellem Roskilde og Kalundborg påvirket af opgraderingen af Nordvestbanen. Når arbejdet er færdig i august 2014 kan de rejsende se frem til hurtigere tog.
Den 2. juni går Banedanmark i gang med at bygge dobbeltspor på første del af strækningen fra Lejre til Vipperød. Derfor vil der i tre måneder fra denne dato ikke køre tog mellem Lejre og Holbæk. Og de tog, der kører mellem Holbæk og Kalundborg, vil være lukket inde på strækningen. DSB sætter MR-tog ind i den periode, fordi det er en togtype, der er lettere at vedligeholde på en lukket strækning med begrænsede værkstedsfaciliteter.

Trafikken fra 2. juni til 2. september:
Ændringer for DSB’s trafik


  • Tog til og fra Østerport vender i Lejre, men herfra er der lukket til Holbæk.
  • Alle tog mellem Lejre og Holbæk samt myldretidstogene mellem Østerport og Kalundborg er aflyst.
  • Holbæk og Kalundborg vil fortsat have togdrift med MR-tog i perioden. Togene standser ved alle stationer mellem Holbæk og Kalundborg, men kan ikke køre videre på grund af spærringen mellem Lejre og Holbæk.
  • DSB kører togbusser mellem Holbæk og Lejre, hvor passagererne kan skifte til tog mod København. Der kører både en hurtigbus uden stop og en langsommere bus med stop undervejs. Busserne kører hver halve time frem til kl. 21 mandag til fredag. Derudover vil der være timedrift. Ingen af togbusserne stopper i Hvalsø og der kan ikke købes billetter i busserne.
Ændringer for Movia’s trafik


Sporarbejdet på Nordvestbanen får også betydning for Movia’s busser i Lejre og Kalundborg kommuner. Flere linjer får nye køreplaner eller mindre omlægninger for at tilpasse sig togbusserne.
Der er ændringer på følgende buslinjer:
  • Linje 218 bliver forlænget til Kirke Hyllinge.
  • Linje 219 bliver tilpasset togbusserne i Hvalsø i myldretiderne (uændret frekvens).
  • Linje 231E forlænges fra Ejby til Kr. Hyllinge og omlagt, så den også betjener Vester Saaby og Kirke Saaby (kun i myldretiderne, men også i sommerferien).
  • Linje 236 / 936: 236 forlænges fra Hvalsø til Lejre som erstatning for togdriften mellem de to stationer. Kører hver halve time i dagtimerne på hverdage - og hver time øvrig tid. I myldretiderne er enkelte ture ført til/fra Tølløse (af hensyn til forbindelserne Hvalsø – Tølløse).
  • Linjerne 541, 552, 553, 554, 556, 557 og 558 får nye køreplaner med ændringer om morgenen.
Passagererne skal regne med længere rejsetid imens sporarbejdet varer og kan med fordel planlægge sin rejse på www.rejseplanen.dk eller se alle de nye køreplaner på www.moviatrafik.dk og www.dsb.dk.


Busstop og automater
I Vipperød kan busserne ikke køre helt til stationen og vil derfor standse ved busstoppestederne for enden af Stationsvej. Her vil der blive opsat klippekortautomater og transportable rejsekortstandere. Billetter skal købes på stationen eller på dsb.dk.

I Holbæk bliver der sat en kortlæser og en klippekortautomat op til rejsekortet ved togbussernes stoppested ved stationsbygningen.


FAKTA:


Plads til hurtigere og flere tog
Når Banedanmark i 2014 er færdige med at opgradere strækningen mellem Roskilde og Holbæk, kan kunderne se frem til tog, der kan køre op til 160 km/t, og til dobbeltspor hele vejen til København. Det giver kortere rejsetid.
Under udbygningen af banen bliver Lejre, Hvalsø, Tølløse og Vipperød stationer ombygget, alle overkørsler bliver nedlagt, en række broer bliver ombygget, og enkelte steder bliver der bygget nye broer.

Med venlig hilsen
DSB og Movia

Ingen kommentarer:

Send en kommentar