mandag den 23. april 2012
Besøg Sundhedssporet på Hovedbanegård - og få et gratis diabetestjek
Besøg Sundhedssporet på Københavns Hovedbanegård - og få et gratis diabetestjek
Dagligt passerer 90.000 rejsende igennem under hvælvingerne på Københavns Hovedbanegård. Statistisk bærer 16.000 af dem rundt på diabetes – uden at vide det
Mens 800 europæiske toppolitikere, embedsfolk og diabeteseksperter sætter diabetes på den politiske dagsorden i Tappehallerne i København i de kommende dage, kan rejsende der passerer igennem Københavns Hovedbanegård besøge Sundhedssporet under uret og blandt andet få et gratis diabetestjek. Mange af de rejsende ved ikke, de har diabetes med i bagagen. Og Diabetesforeningens administrerende direktør Henrik Nedergaard opfordrer de rejsende til at besøge Sundhedssporet:
»Jeg håber, mange af de rejsende på Københavns Hovedbanegård vil besøge Sundhedssporet og få en snak om, hvad de har med i bagagen – og ikke mindst, hvad de kan gøre for ikke at få type 2-diabetes som rejseledsager resten af livet,« forklarer Henrik Nedergaard og uddyber:
»Man kan faktisk gøre rigtig meget selv, både i forhold til forebyggelse og i forhold til at leve godt med sygdommen, hvis man allerede har fået diagnosen. Sundhedssporet sætter fokus på diabetes og sund livsstil, og man kan få et gratis diabetestjek,« siger han.
Sundhedssporet foregår den 24.-26. april fra kl. 12.00-19.00 under uret på Københavns Hovedbanegård og er kommet i stand via et samarbejde mellem DSB, Novo Nordisk, OECD og Diabetesforeningen. Og i DSB ser man frem til at være en del af initiativet:
»I DSB vægter vi sundhed for vores egne medarbejdere højt. Derfor går arrangementet også rigtig fint i tråd med de sundhedstiltag, som vi arbejder målrettet med i DSB i forhold til vores medarbejdere. Så for os er det oplagt, at vi deltager aktivt i Sundhedssporet på Københavns Hovedbanegård i de kommende dage for at medvirke til at udbrede budskaberne om en sund livsstil til vores kunder,« forklarer Lisbeth Haumann, der er underdirektør i HR i DSB.
Hun peger blandt andet på, at DSB tilbyder virksomhedens medarbejdere fitness-ordning, tilbud om helbredsundersøgelser og sundhedsforsikringer. Ligesom DSB stiller krav til kantineleverandør om sund mad i kantinerne og DSB's medarbejdere har mulighed for at deltage i arrangementer som DHL-stafet, Vi Cykler til Arbejde og Lady Walk.
Af de cirka 90.000 mennesker der dagligt færdes på Københavns Hovedbanegård har statistisk set 4.000 af dem type 2-diabetes og 12.000 prædiabetes i bagagen - uden at vide det. Type 2-diabetes er kendt som den stille dræber, netop fordi man kan gå med sygdommen i flere år uden at have symptomer.
En uopdaget diabetes kan føre til alvorlige komplikationer og for tidlig død. Derfor er det vigtigt, at diabetes opspores i tide, så en behandling kan påbegyndes. Jo længere tid der går uden behandling, jo større er risikoen for udviklingen og omfanget af alvorlige følgesygdomme som blodpropper, amputationer, blindhed og nyresvigt.
Mange mennesker kender type 2-diabetes som "gammelmandssukkersyge", men i dag rammer sygdommen stadig flere yngre mennesker. På ti år er antallet af personer, som har fået konstateret type 2-diabetes i 40 til 49-års-alderen, eksempelvis steget med 81 pct.
Yderligere informationer – kontakt venligst:
Gitte Didriksen, kommunikationsrådgiver i Diabetesforeningen, mobil 41 91 88 07
DSB Kommunikation, telefon 2468 0000
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar