tirsdag den 24. april 2012

Er camping noget for dig?

Campingferie

Det lyder jo tillokkende, at man kan starte bilen og køre derhen, hvor kan selv vil, uden at skulle bekymre sig om et sted at sove.

Her er et par nyttige links for campister.

 • Campingferie.dk
 • Campingskolen.dk
 • Instruktionsvideo til campingvogne på DVD

Campingbranchen har de seneste år været inde i en rivende udvikling, og hvert år kommer der flere og flere nye campister. På www.campingferie.dk har de sammenlagt over 125 års campingerfaring, som de gerne vil dele med alle nye campister. Foto: Campingferie.dk


Vil du være frivillig ved evakueringsøvelse 15. maj?

DSB: Frivillige søges til evakueringsøvelse 15. maj 

Vi er blevet kontaktet af en PhD-studerende fra Danmarks Tekniske Universitet(DTU) der i forbindelse med et forsknings-projekt på DTU som i samarbejde med blandt andre Lunds Universitet og Trygfonden skal udføre en række evakueringsøvelser hos Rednings- og Sikkerhedscenter Korsør, hvilket er det samme sted DSB uddanner deres togpersonale i evakuering fra tog. Og til den brug har den studerende brug for frivillige forsøgsdeltagere – 40 sunde og raske m/k mellem 20 og 65 år – som har lyst og tid til at medvirke til projektet.

Projektet handler om hvordan børn, ældre og personer med funktionsnedsættelser evakuerer i forbindelse med en nødsituation. Fokus ligger på gå-tider og hvordan forskellige persongrupper agerer overfor hinanden samt hvordan evakueringen påvirkes ved indsnævringer, eksempelvis ved døren mellem kupé og mellem gang i toget. Projektet er en del af et større EU-projekt som udføres i samarbejde med Lunds Universitet i Sverige, som er førende indenfor området brand og evakuering. Derudover er projektet, som skal udføres i Korsør, også støttet af Trygfonden.

Kort om øvelserne kan det siges, at det forventes, at der er ca. 100 deltagere, bestående af børn, ældre, personer med funktionsnedsættelser samt raske voksne mennesker. Øvelserne er opdelt i 4 sekvenser for at studere forskellige sammensætninger i deltagergruppen. Derfor skal projektet bruge 40 sunde og raske voksne for at opnå en sammensætning af test gruppen, som svarer til den danske befolkning.

Øvelsen vil foregå fra kl. 9.15 til 15.30 og der vil i løbet af dagen være forplejning inkl. frokost og drikkevarer. Dokumenterede udgifter til transport dækkes, dog maksimalt hvad der svarer til en tur/retur togbillet fra København til Korsør (250 DKK). Endvidere kan hver deltager som tak for deltagelsen vælge mel-lem fire forskellige gavekort (Værdi 200 DKK).

Kunne det være noget for dig? Hvis ja, er du meget velkommen til at kontakte PhD-studerende Janne Gress Sørensen via hendes mail: jags@byg.dtu.dk

Der er deadline for tilmelding på torsdag d. 26. april 2012.

(Billedet er fra en tidligere evakueringsøvelse)S-tog - Ekstra plads til cykler i S-toget

Ekstra plads til cykler i S-toget


Københavnerne er så glade for at tage cyklen med i S-toget, at S-togene nu får en ekstra cykelvogn. Samtidig bliver der mere plads til barnevogne og kørestole
Siden 2010, hvor DSB S-tog indførte fri cykelmedtagning, er antallet af cykler vokset støt, og det har fået flere til at tage S-toget. I 2011 var der over 7 mio. cykler med S-toget.
Derfor bliver der fra midten af juli mere plads til cykler i S-togene, når S-tog her begynder at ombygge S-togene, så de får en ekstra cykelvogn.
”Det er en god dag for cyklisterne i Hovedstadsområdet. Jeg har selv været aktiv cyklist igennem mange år. Kombinationen med cykel og tog er en fantastisk ide, og jeg er meget glad for, at vi nu gør dette tilbud til alle, der har lyst til at cykle i Hovedstadsområdet, endnu bedre, siger transportminister Henrik Dam Kristensen.
Cykelmedtagning får flere med S-toget
Københavnerne er rigtig glade for at cykle. Og for at tage cyklen med S-toget, så de kommer hurtigt og nemt fra dør til dør.
”S-togs kunder har været rigtig glade for at kunne medbringe cyklen kvit og frit. Det har tiltrukket mange nye kunder, og antallet af cykler er mere end tredoblet de sidste to år. Derfor vil vi gerne gøre det nemmere for endnu flere at tage cyklen med i S-toget,” siger adm. direktør i S-tog Gert Frost.
Siden 2010, hvor det blev frit at medtage cyklen i S-toget, er antallet af cykler mere end tredoblet fra 2,1 mio. til 7,3 mio. cykler om året. Tiltaget har fået kunderne til at rejse mere, både med og uden cykel.
Hele 27 procent af kunderne med cykel ville ikke have taget toget, hvis ikke de kunne tage cyklen frit med. Og tiltaget står for knap tre procent af S-togs samlede kundevækst på otte procent i 2011. Det svarer til, at over tre mio. kunder har taget S-toget mere, end de plejer, blot fordi de er blevet så glade for S-toget pga. cykeltilbuddet.
Cykelrum i midten
De nye cykelrum er placeret i midten af toget. Som der plejer, er der stadig flexrum med plads til både kørestole, barnevogne og cykler i togets forreste og bagerste vogn. I den forreste vogn er der klart afmærkede områder, der er reserveret til kørestole.
»Vi vil gerne gøre vores S-tog fleksible og tilpasse dem til forskellige rejsebehov. I flexrummene er der plads til cykler, kørestole og barnevogne. Og er der mange med toget, giver de mulighed for flere ståpladser. Samtidig kan man slå klapsæderne ned og sidde der, hvis der ikke er så mange med,« siger Gert Frost.
For at gøre det nemmere og hurtigere at komme ind og ud af toget med sin cykel, er ind- og udgangene ensrettede i de nye cykelrum, så man går ind af den ene dør og ud af en anden. Alle de nye cykelvogne bliver hvide, så de er nemme at kende.
Fakta
DSB S-tog ombyggede som forsøg enkelte togsæt i 2011, og erfaringerne er så gode, at alle ottevognstogsæt nu ombygges. I alt skal 104 ottevognstogsæt ombygges, og det vil ske løbende i forbindelse med eftersyn, så S-tog ikke skal tage materiel ud af drift.
Ved ombygningen sløjfes der kun 12 siddepladser ud af de 336 siddepladser, der er i et S-tog, og til gengæld giver det bedre plads til kørestole, barnevogne og cykler og skaber 40 flere ståpladser.
Fra medio 2013 vil alle S-tog have en ekstra cykelvogn.

Strømproblemer mellem Østerport og Hovedbanen

Strømproblemer mellem Østerport og Hovedbanen. Store trafikale problemer

DSB S-tog har problemer med at dirigere strømmen af passagerer her til morgen.

- Der er problemer med at få strøm til togene mellem Østerport og Hovedbanegården, hvor der jo kører rigtig mange S-tog på dette tidspunkt. Uanset at det kun er 6-7 tog, der direkte har været berørt, så giver det store problemer, siger DSB's pressevagt til ekstrabladet.dk.

Det er foreløbig uklart, hvornår driften igen bliver normal.

Ifølge flere passagerer er der kaos overalt på S-togsnettet, ikke mindst linjerne H og C, hvor der foruden forsinkelser er aflysninger.


Læs mere på Ekstrabladet.dk: Strømproblemer mellem Østerport og Hovedbanen..

Foto: Jan Sommer. Ekstrabladet.dk

Store ændringer på S-togene 10:37

Store ændringer for S-togene
24. apr kl. 10:37

I øjeblikket kører S-togene meget uregelmæssigt, og du må desværre regne med længere rejsetid på op til 30 minutter.

Linje A kører mellem Farum og Solrød Strand
Linje B kører mellem Høje Taastrup og Holte
Linje C kører mellem Klampenborg og Frederikssund
Linje E kører mellem Hillerød og Køge
Linje F kører uden ændringer
Linje H er aflyst

Vi forsøger at køre hvert 20. minut på linje A, B og C og hvert 10. minut på linje EBrand på Nylandsvej i Køge


Nylandsvej i Køge spærret i begge retninger pga. en brand 10:15

P4 Kbh Trafik

S-tog - Linje A , B, og C kører hvert 20. minut, H aflyst 9:31

S-tog - Linje A , B, og C kører hvert 20. minut, H aflyst
24. apr kl. 09:31

Linje A , B, og C kører hvert 20. minut, linje H aflyst.
Linje A kører hvert 20 min i de grå tider mellem Solsrød str. og Farum
Linje B kører hvert 20 min i de grå tider mellem Høje Taastrp og Holte.
Linje C kører hvert 20 min. i de hvide tider i køreplanen mellem Klampenborg og Frederikssund.
Linje H er desværre aflyst.

Trafikken.dk - Midt- og Vestjylland (1) kl. 07:41

Trafikken.dk - Midt- og Vestjylland (1) kl. 07:41

1 af 1
Sted: Rute 12 Viborg - Herning. Mellem kryds Birgittelyst og kryds Staghede i begge retninger
Melding: Uheld, Nedsæt hastigheden, - Politi og redning er på vej.

Trafikken.dk - Hovedstadsområdet (6) 7:40

Trafikken.dk - Trafikmeldinger / Hovedstadsområdet (6)
Opdateret d. 24. april 2012, kl. 07:40

1 af 6
Sted: Rute 211 Frederikssund retning Brønshøj. Mellem kryds Måløv og kryds Ballerup Ø (O4-KBH)
Melding: Kødannelser, berørt længde: 3 km
2 af 6
Sted: O4-KBH Ishøj retning Ballerup. Mellem frakørsel <2> Ballerup S og frakørsel <1> Ballerup C
Melding: Kødannelser, berørt længde: 1 km
3 af 6
Sted: Rute 16 Hillerødmotorvejen: Hillerød retning København. Mellem frakørsel <9> Farum C og frakørsel <6> Bagsværd
Melding: Kødannelser, berørt længde: 3 km
4 af 6
Sted: E20 Øresundsmotorvejen: Ørestad retning Kbh. Lufthavn. Mellem frakørsel <19> Ørestad og frakørsel <17> Lufthavn V
Melding: Kødannelser, Tæt trafik
5 af 6
Sted: Rute 21 Holbækmotorvejen: Holbæk retning København. Mellem rasteplads Kornerup og frakørsel <12> Roskilde S
Melding: Kødannelser, berørt længde: 3 km
6 af 6
Sted: E47 Helsingørmotorvejen: Helsingør retning Lyngby. Mellem frakørsel <7> Kokkedal og frakørsel <13> Gl. Holte
Melding: Tæt trafik, Risiko for kødannelser

S-tog - Forlænget rejsetid mellem Østerport og København H 7:31

S-tog - Forlænget rejsetid mellem Østerport og København H
24. apr kl. 07:31

Der er forlænget rejsetid på Linjerne A, B, C og E fra Østerport i retning mod Hundige, Køge, Høje Tastrup og Frederikssund/Ballerup på ca.10 minuter. Den forlængede rejsetid skyldes defekte S-tog og manglede sporplads på København H.